Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για κορωνοϊό στο λιμάνι του Πειραιά

Με σταθερό ρυθμό συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για ενδεχόμενη λοίμωξη από τον ιό SARSCOVID - 2, σε επιβάτες που επιστρέφουν στην Αττική από τις διακοπές τους, από ειδικά κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ με την συνδρομή εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ και της Περιφέρειας στο λιμάνι του Πειραιά.

Ειδικότερα με στόχο την καλύτερη προστασία των πολιτών και τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς των μολύνσεων, τα κλιμάκια βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά και διενεργούν ελέγχους τις εξής ημέρες και ώρες:

-Την Τετάρτη 19 Αυγούστου στις 14.40 μ.μ στην Πύλη Ε7 (Άφιξη BlueStarPatmos)
 
-Την Πέμπτη 20 Αυγούστου  στις 10.10 π.μ στην Πύλη Ε1 (Άφιξη BlueStarChios)
 
-Την Παρασκευή 21 Αυγούστου στις 14.40 μ.μ στην Πύλη Ε7 (Άφιξη BlueStarPatmos)
 
- Το Σάββατο 22 Αυγούστου στις 14.40 μ.μ. στην Πύλη Ε7 (Άφιξη BlueStarPatmos)
 
-Την Κυριακή 23 Αυγούστου στις 10.45 π.μ. στην Πύλη Ε1 (Άφιξη BlueStarChios)
 
Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται σε εθελοντική βάση, σε ταξιδιώτες με ύποπτα συμπτώματα για λοίμωξη από ιό SARSCOVID -2, όπως πυρετός ή βήχας, με έμφαση σε αυτούς που επιστρέφουν από προορισμούς που κρίνονται ότι έχουν υψηλή επικινδυνότητα.

Τα αποτελέσματα αξιολογούνται από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής – ΙΣΑ στο πλαίσιο της Στρατηγικής εκτίμησης της πορείας της Πανδημίας της λοίμωξης COVID – 19.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε τα εξής: «Θα κάνουμε όσους ελέγχους χρειαστεί, προκειμένου να συμβάλλουμε στοχευμένα στην αποτελεσματική προστασία των πολιτών και της Αττικής μας και αναλόγως να προσαρμόσουμε τις δράσεις μας το επόμενο διάστημα. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχει, τους εθελοντές για την πολύτιμη συνδρομή τους αλλά και τις λιμενικές αρχές του Πειραιά για την αμέριστη βοήθεια  και στήριξη στην προσπάθειά μας».