Συνάντηση της Περιφερειάρχη Ρ. Δούρου και εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα. Ορίστηκε επίσκεψη του υπουργού στην ΟΕΔΑ Φυλής

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, είχε σήμερα η Περιφερειάρχης και πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), Ρένα Δούρου μαζί με αντιπροσωπεία των εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρο του σωματείου, Γ. Ζαχαρόπουλο.

Σε πλήρη σύμπνοια, εργαζόμενοι και διοίκηση του Συνδέσμου, έθεσαν στον υπουργό το θέμα της ενεργοποίησης της Προγραμματικής Συμφωνίας που έχει υπογράψει η Περιφέρεια Αττικής με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στις 6 Απριλίου 2015, αναφορικά με τη φύλαξη της ΟΕΔΑ Φυλής. Η Περιφερειάρχης και οι εργαζόμενοι εξέθεσαν αναλυτικά στον υπουργό το μείζον θέμα ασφαλείας που δημιουργεί η παρουσία τρίτων προσώπων που εισέρχονται παράνομα στο χώρο της ΟΕΔΑ Φυλής.

Η Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι το θέμα της ασφάλειας άπτεται της ανάγκης διαφύλαξης της αποστολής του ΕΔΣΝΑ και ο πρόεδρος των εργαζομένων, Γ. Ζαχαρόπουλος παρατήρησε ότι "ζητάμε να λυθεί το αυτονόητο".

Ο υπουργός αποδέχθηκε τη συγκεκριμένη πρόταση των εργαζομένων και της Περιφερειάρχη να επισκεφθεί το χώρο και εξέφρασε τη βούλησή του να συμβάλλει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του σύνθετου προβλήματος.  Τέλος, ορίστηκε επίσκεψη του υπουργού στην ΟΕΔΑ Φυλής.