Συνεργασία ΕΔΣΝΑ Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης για την αξιοποίηση του κομπόστ

Σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης για την αξιοποίηση του κομπόστ που παράγεται από την επεξεργασία των οργανικών αποβλήτων προχωρά ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων του λεκανοπεδίου.

Την πρόταση συνεργασίας παρουσίασε σήμερα, κατά τη διάρκεια της 23ης συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, ο Πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης κ. Φίλιππος Κυρκίτσος, ο οποίος σημείωσε ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια περαιτέρω αξιοποίησης του παραγόμενου κομπόστ από το Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης που λειτουργεί ο Σύνδεσμος στις εγκαταστάσεις της Φυλής.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός επεσήμανε ότι «Είμαστε ανοικτοί – και το αποδεικνύουμε καθημερινά - στο διάλογο και στη συνεργασία με κάθε φορέα που αποσκοπεί στη βελτίωση του συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων του λεκανοπεδίου».

Το Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) απορριμμάτων, βρίσκεται στην Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Δυτ. Αττικής. Πρόκειται για μια σύγχρονη εργοστασιακή μονάδα επεξεργασίας και ανακύκλωσης συμμείκτων αστικών απορριμμάτων, που με τη λειτουργία της συμβάλλει στην επίτευξη των εθνικών στόχων για την ανακύκλωση. Η κατασκευή του πραγματοποιήθηκε με συγχρηματοδότηση από το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

Ο στόχος είναι μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των παραγόμενων προϊόντων του τόσο του RDF, όσο και του κομπόστ.