Έτοιμος ο ΕΔΣΝΑ να δεχτεί τα απορρίμματα των Δήμων Τριπόλεως και Ερμιονίδας

_Έτοιμος ο ΕΔΣΝΑ να δεχτεί τα απορρίμματα των Δήμων Τριπόλεως και Ερμιονίδας

– Συνδρομή των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος ζητά ο Γ. Σγουρός για τον έλεγχο της σύστασης και της προέλευσης των απορριμμάτων

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της μεταφοράς απορριμμάτων από τους Δήμους Τριπόλεως και Ερμιονίδας και εναπόθεσής τους στο ΧΥΤΑ Φυλής.

Για τη διασφάλιση της σύστασης και της προέλευσης των απορριμμάτων ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός έχει ζητήσει επανειλημμένα, προφορικά και με επιστολή του, τη συνδρομή των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ.

Υπενθυμίζεται ότιη μεταφορά και διάθεση των απορριμμάτων γίνεται υποχρεωτικά και κατ’ εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που εξέδωσαν τα Υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος για να αντιμετωπιστεί το οξύ πρόβλημα που δημιουργήθηκε για τη δημόσια υγεία στις εκεί περιοχές. Πρόκειται για 90 τόνους απορριμμάτων που θα μεταφέρονται στο ΧΥΤΑ σε ημερήσια βάσηκαι για χρονικό διάστημα έξι μηνών.

«Παρά το γεγονός ότι η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης μας έφερε προ τετελεσμένων, ανταποκριθήκαμε άμεσα, αντιλαμβανόμενοι το σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας που έχει δημιουργηθεί. Ανάλογη ανταπόκριση και συνεργασία προσδοκούμε και από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ώστε να διασφαλιστεί το είδος και η ποιότητα των εισερχόμενων απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ» επεσήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Σγουρός.