Η Μονάδα Αποτέφρωσης νοσοκομειακών αποβλήτων λειτουργεί νόμιμα με άδεια λειτουργίας και εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους

 Με αφορμή την αναφορά του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Νίκου Γαλανού για την μονάδα αποτέφρωσης ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ κ. Γιάννης Σγουρός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έχουμε σε όλους τους τόνους αναδείξει τα προβλήματα που υπάρχουν στη διαχείριση των αποβλήτων στην Αττική. Τα προβλήματα αυτά δεν γεννήθηκαν σήμερα αλλά εδώ και δεκαετίες.

Δυστυχώς στην ειλικρινή πρόσκληση που απευθύναμε προς όλες τις δυνάμεις να συμβάλλουν στην επίλυση κάποιοι απαντούν επιλέγοντας να παραμένουν μέρος του προβλήματος και να στρεβλώνουν την αλήθεια για τη προσπάθεια που γίνεται.

Η αναφορά του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Νίκου Γαλανού προς την Εισαγγελέα Περιβάλλοντος για τη μονάδα αποτέφρωσης νοσοκομειακών αποβλήτων δεν ανταποκρίνεται  στην αλήθεια.

Το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 5/3/2013 όπου δημοσιοποιήθηκαν αναλυτικά και πλήρη στοιχεία. Παραπέμπουμε στο Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε στις 7/3/2013.

Ο κ. Γαλανός επανέρχεται με την αναφορά του, επιδιώκοντας προφανώς να  κατασκευάσει εντυπώσεις, αποσιωπώντας την αλήθεια που ήδη γνωρίζει και ζητώντας κατεπείγουσα επιδημιολογική έρευνα …

Επαναλαμβάνουμε ότι η μονάδα αποτέφρωσης διαθέτει άδεια λειτουργίας και εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους από το ΥΠΕΚΑ.

Ο κ. Γαλανός αναφέρεται σε ρύπους από ουράνιο. Είναι γνωστό πως τέτοιο θέμα ούτε ως υποψία δεν υφίσταται. Προφανώς εκ παραδρομής το λέει και εννοεί το φουράνιο!

Τέλος, ζητά κατεπείγουσα επιδημιολογική έρευνα, που επίσης είναι σχήμα οξύμωρο, αφού όπως είναι γνωστό οι επιδημιολογικές έρευνες διεξάγονται σε βάθος χρόνου.

Ελπίζουμε τα λάθη αυτά να οφείλονται σε άγνοια».

συνημμένα

Δελτιο τυπου 7/03/2013 μετά τη συζήτηση του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο